Ritningar på vårat Kärngården hus

Vi har ju gjort en hel del ändringar på vårat Kärngården och många av ideérna kommer från Kornett som är ett modernare och större Kärngården, Kärngården hör till Myresjöhus klassiska hus, men vi vill ha ett modernare och mer funkis stil på vårt hus.

Entren: Vi flyttade också entré dörren en aning för att få en mer praktisk hall och därmed också kunna flytta den skjutgarderob som ingår till själva första delen av hallen där vi då tänker att det blir praktiskt att hänga undan kläderna innanför.

Och sen blir det 3 vanliga garderober längre in i hallen där skjutgarderoben skulle ha stått, garderober kan man aldrig få för många av.

Golv: I den främre delen av entrén blir det klinkers, mest troligt svarta stora rektangulära plattor, golv i resten av huset har vi valt Myresjöhus standard ek golv som är snygga tycker vi båda två.

Trappan: Vi tog Myresjöhus standard ek laserad trappa.
Det i alla fall jag funderar på just nu är om vi var dumma som tog en öppen trapp, att vi skulle ha tagit en stängd trapp för att sen kunna bygga under den, en del gör klädkammare där). Om någon som läser kan råda i denna fråga så lämna gärna en kommentar då.

Köket, där har vi valt bort HTH kök för att vi helt enkelt behövde dra ner kostnaden för att istället ha råd att ha "mer" kök. Det som ingick räckte inte för en stor familj. Att uppgradera med det vi mer ville ha blev för oss alldeles för dyrt. SÅ vi kommer att köpa kök från IKEA. HTH är jätte fina kök men tyvärr. Köket har vi planerat exakt som vi vill ha det. Ska försöka ordna bilder även på det senare.
Vi uppgraderade våra vitvaror till stilpaketet i vitt (ångrar mig redan att vi inte tog aluminium, men U är så nöjd)
men viktigast är enligt honom att vi får en bra häll , mikro och kyl och frys, hm, ja ja vi ser på saker olika ibland.
Blandare, Oras Vienda 1739

Kamin: Vi har förberett för kamin men ännu inte bestämt oss för vilken kamin vi ska ha, alla råd mottages tacksamt, den ska vi ordna med själva har vi bestämt.

WC/Dusch nere: Duschen nere och även uppe valde vi bort duschväggarna som ingick och kommer att köpa vikbara duschväggar som kan vikas in när de inte används, vi hade det i vårt förra hus och de var vi så nöjda med, både snyggt och praktiskt.
Vi behöll allt annat i badrumsväg.
Badrumskommoden blir i Ek, jag hade velat ha den i vitt men ibland måste även mannen i huset få igenom något också.
Vi har också lagt till ett litet fönster, skönt med ljus men framförallt var det en estetisk sak från utsidan av huset att det såg bättre ut när det blev ett litet fönster även där och inte bara där trappen blir.

Kakel och klinker kommer vi ordna med själva, men vi vet redan på ett ungefär hur vi vill att det ska se ut. Stora vita kakelplattor på både badrum och duschrum och svart klinker med svart fog och mindre klinker i själva dusch golvet. Sen drar vi troligen upp en rand av svart klinker upp på väggen för att få lite mer liv i det hela, kanske.
Båda gillar vi det stilrena och lugna. Vitt är en favorit färg, för man kan enkelt få färg med textilier och annat sen, så vitt och ek och svart kan man säga är våra grunder vi gärna håller oss till i hela huset.

Sovrum nere: I vårt sovrum nere har vi lagt till ett liggande avlångt fönster (i samma stil som Kornett husen har) men vi har även ett stort fönster som går långt ner men inte helt ner.

Fönster: Alla fönster i vardagsrum/matrums delen går ner till golvet. Inga spröjs på fönstrena. Vi vill verkligen ha in ljuset och få känslan av att ute och inne är ett.
I köket blir det två avlånga liggande fönster ovanför diskbänken.
I tvättstugan behåller vi orginalfönstret som är stort, mest för att det annars blir en rätt kal framsida på vårt hus.

Dörrar: Entre dörren som sagt blir grå med runt fönster och grov entredörren blir samma dörr.
Inne i hustet behåller vi Myresjöhus standard dörrar vita som är jättefina tycker vi med matta krom handtag.

Uppe:
Vi har minskat ner lite på den öppna delen för att få utrymme att kunna göra om allrummet till ett sovrum med väggar och dörr.
I det extra rummet blir det också ett takfönster.

Badrummet uppe gjorde vi större och därmed försvann klädkammaren, men det kändes ändå som viktigare med ett stort och rejält badrum och att kunna ha både dusch och hörnbadkar (hörnbadkar utan bubblor duger för J, men Urban vill gärna ha med bubblor, men det visar sig vad det blir, det är också en av våra egna saker att ordna med)
Vi har tänkt ha samma kakel och klinker både uppe och nere i badrummen, som vi tänker just nu, vi har lite till tid att fundera, då själva ordnar det.

I sovrum 2 har vi flyttat på ett element för att vi en dag ev. ska kunna ha en sån utbyggnad som sitter på Kornett husen och därmed vill kunna gå ut med balkongdörr där, så det var Urban som tänkte till lite där att det är bra då om inte ett element sitter just där.

Vi har valt golv värme nere, uppe är det element utom i badrummet som har golvvärme.

Central dammsugare har vi också valt till.

Utsidan av huset:
Skärmtak ovanför entrédörren.
Liggande panel
Silvergrå takpannor
Grå ytterdörr med runt fönster (Urban bestämde, Jeanette vill fortfarande har tre 4-kantiga små rutor, men det är för sent att ändra nu)

Garaget: Det kommer Urban bygga på egen hand i lösvirke med färdiga takstolar. Men det kommer att se ut som enligt ritningen men troligen inte med tre fönster på sidan.

Undrar om någon ens orkat läsa allt detta, men ja, vi skriver ju mest för att vi själva tycker det är skoj att ha det kvar till framtiden.
Vet inte om vi fått med allt men i det stora hela så är det så här det är tänkt.

Här kommer ritningarna på huset: (klicka på dem för att få stora bilder)

Entre våningen

Övervåningen

Huset sett framifrån och från sidan (där våra sovrumsfönster syns, de liggande smala fönstrena)

Huset sett från baksidan och andra sidan (där köksfönstrena syns, de liggande smala)
 
Garaget insidan samt tänkta utsidan, med garage port fram och dörr på baksidan då vi ska ha förrådsdel i bakänden av garagetLite annat roligt som har med hemmet att göra hittade jag när jag surfade runt lite på nätet ikväll.
Denna sida:
Hemma hos Tindra


Jag älskar Cult Design och hos "hemma hos Tindra"  fanns det så mycket fint från just dem.
Så gissa vad som kommer att köpas till vårt nya fina hus så snart jag flyttat in, åh vad jag längtar.

I morgon väntar julgransplundring med barnen och dans kring granen blir det och jag har också hört viskas att Tomten kommer att komma på besök, så gissa om barnen somnade snällt ikväll.
Men det var inte hela sanningen för de var säkerligen väldigt trötta också efter att ha tittat på hockey nästan hela dagen.
Först på förmiddagen var de med mig och Urban och såg på Nicklas Lidström Cup  och sedan så tog snälla storebror Tim med sig små bröderna på finalen på Nicklas Lidström Cup.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh så spännande! Vill se mer!

2008-01-06 @ 00:42:21
Postat av: Maria

Hej vännen! Åh vad roligt att få följa ditt bloggande. Saknat dig!! Så fint ni kommer få det! Många kramar Maria

2008-01-06 @ 15:07:09
URL: http://www.mariasdagbok.blogspot.com
Postat av: Sara

Kul, med husblogg! Det verkar ju bli jättefint! Men jag trodde inget annat heller. Kommer nog att komma tillbaka och kika lite.

2008-01-08 @ 14:18:43
Postat av: Linda

Hej! Vad fint ert hus ser ut att bli! Vi funderar också på att bygga ett Kärngården, så jag är väldigt nyfiken på läsa mer om era erfarenheter av att bygga med Myresjöhus! Känner ni att det är lätt att göra egna ändringar i planlösning etc? Hur mycket pengar sparade ni på att inte köpa HTH-köket?
Mvh, Linda

2008-03-18 @ 11:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0